O le a se mea e mafai ona tatou faia i le Aso Valentine?

E eseese manatu e uiga i le amataga o le Aso Valentine.Fai mai nisi o tagata popoto na afua mai ia St.Valentine, o se Roma na maliu faamaturo ona o lona musu e lafoai le faa-Kerisiano.Na maliu o ia ia Fepuari 14,269 TA, o le aso lava lea na tuuto atu i le fiafia i lotoa.

O isi vaega o le tala fai mai o Saint Valentine sa auauna o se ositaulaga i le malumalu i le taimi o le nofoaiga a le Emeperoa o Kalaotio.I le 496 TA na faataatia ese ai e Pope Gelasius ia Fepuari 14 imamaluSt.Valentine.
Na faasolosolo malie, o Fepuari 14 na avea ma aso mo le fefaʻasoaaʻi o feʻau alofa ma St. Valentine na avea ma patron saint o tagata alolofa.Na faailogaina le aso i le auina atu o solo ma meaalofa faigofie e pei o fugalaau.Sa masani ona i ai se faatasiga po o se polo.
I totonu o le Iunaite Setete, ua tuuina atu ai le faafetai ia Miss Esther Howland mo le auina atu o kata valentine muamua.O valentines fa'apisinisi na fa'alauiloa mai i le 1800 ma o lea ua fa'atauva'a tele le aso.
O le taulaga o Loveland, Colorado, o loʻo faia se pisinisi falemeli tele i le aso 14 o Fepuari. O loʻo faʻaauau pea le agaga o le lelei aʻo lafo atu valentines ma fuaiupu faʻafefe ma fefaʻasoaaʻi tamaiti kata valentine i le aʻoga.

Fai mai foi le tala, na tuu e St.Valentine se tusi faamavae mo le afafine o le leoleo falepuipui, lea na avea ma ana uo, ma saini ai le “Mai Lou Valentine”.

Valenitina
fa'atosina

O kata e ta'ua o “Valentines”. E felanulanua'i, e masani ona teuteuina i fatu, fugalaau po'o manulele, ma e iai ni fuaiupu malie pe fa'alagona e lolomi i totonu.O le savali autu o le fuaiupu pe afai o taimi uma "Be My Valentine", "Be My Sweet Heart" poʻo le "Lover".O se valentinelē ta'ua, pe saini i nisi taimi "Mate po o ai".O le tagata na te mauaina e tatau ona mate po o ai na auina mai.

E mafai ona o'o atu ai itaumatematega manaia.Ma o le afa lena o le fiafia o valentines.O le feʻau alofa e mafai ona feaveaʻi e se pusa fatu o lole sukalati, po o se teu fugalaʻau e nonoa i le lipine mumu.Ae po o le a lava le mea mai, o le savali e tutusa lava-“E avea oe ma aʻu valentine?” O se tasi o faailoga o le Aso o St. Valentine o le atua Roma o le alofa e igoa ia Cupid.

Cupid

Ia faamanuia i tatou e le Valenitina i leipu o le alofama le mafanafana o le alofa.Alofa ia te ia, faamolemole tuu atu ia te ia se fale, e mafai e SMZ ona fesoasoani ia te oeausia.

ausia2
ausia

Taimi meli: Feb-17-2023