Sa faia i Chiang Mai se fono fa'apitoa fa'atasi e tetee atu ai i vaega tau fa'asese tupe

dtrgf (2)

I se taumafaiga suatia le eleele e tetee atu ai i faiga taufaasese i taaloga faitupe ma solitulafono e fesootai i ai i le itulagi atoa, na tuufaatasia ai e le Matagaluega o le Puipuiga a le Malo o Saina, le Ofisa o Leoleo a Thai, le Ofisa Tutotonu o Leoleo a Myanmar, ma le Matagaluega o le Puipuiga a le Malo o Lao, faatasi ai ma le faatulagaina o se faatasiga i Chiang Mai, Thailand. 15-16 Aokuso 2023. O le mea na tupu na faʻaalia ai le faʻalauiloaina o se gaioiga faʻapitoa faʻatasi, e faʻatatau i le faʻaumatiaina o gaioiga solitulafono e pei o le fefaʻatauaʻiga o tagata, faoa faamalosi, ma le taofia faasolitulafono.

O le fonotaga, na faia ma le naunautai tele ma le naunautai, na faʻapotopotoina ai ofisa maualuluga faʻamalosia tulafono ma tagata atamamai mai atunuu e fa.O la latou galulue faʻatasi e atagia ai le faʻasoa faʻatasi e faʻamautinoa le saogalemu ma le saogalemu o latou tagatanuu e ala i le tulituliloaina o fesoʻotaʻiga faʻatulafonoina o loʻo auai i gaioiga faʻasolitulafono i luga o tuaoi.

Ua avea faiga tau faasese i taaloga faitupe ma taufaamata'u tele i tausaga talu ai, faatasi ai ma lona aafiaga ua oo atu i tua atu o tupe gau.O faʻalapotopotoga solitulafono o loʻo aʻafia i taaloga faitupe e masani ona faʻaogaina tagata vaivai, faʻamalosia i latou i se taamilosaga leaga o le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina.E le gata i lea, o nei fesoʻotaʻiga solitulafono e masani ona faʻaaogaina auala e pei o le fefaʻatauaʻiga o tagata, faoa faamalosi, ma le taofia faasolitulafono e tausia ai a latou gaioiga.

I le iloaina o le manaʻoga faanatinati mo se gaioiga, na tautino atu ai e atunuu o loʻo auai e faʻamalosia a latou taumafaiga e faʻaumatia nei fesoʻotaʻiga solitulafono ma laveaʻi tagata afaina mai a latou lima.E ala i le fa'atuina o se auivi fa'amaopoopo, latou te fa'amoemoe e fa'aleleia le fa'asoaina o fa'amatalaga, fa'apotopotoga fa'amatalaga, ma galuega fa'atasi e fa'atatau i tagata ta'ito'atasi ma pisinisi tau solitulafono.

I le taimi o le fa'amoemoe, na fa'asoa mai ai e sui mai atunu'u ta'itasi o latou poto masani ma faiga sili ona lelei i le tete'e atu i faiga fa'asesega tupe ma solitulafono fa'atasi.Na latou faamamafaina le taua o le galulue faatasi faava o malo ma le manaomia o le fetuutuunai o fuafuaga e foia ai faiga fou ma tekinolosi e faafaigofie ai gaoioiga faasolitulafono.

E le gata i lea, na faʻamamafaina e le au ofisa le taua o le faʻalauiloaina o tagata lautele e uiga i le mataʻutia o le taufaasese o taaloga faitupe ma ana solitulafono.E ala i fa'aa'oa'oga fa'aa'oa'oga ma polokalame fa'alaua'itele, latou te fa'amoemoe e fa'amalosia tagata ta'ito'atasi e iloa ma lipoti atu gaioiga masalomia, ma i'u ai ina fausia se si'osi'omaga saogalemu mo tagata uma.

O le fa'alauiloaina o lenei gaioiga fa'apitoa fa'atasi e fa'avae i luga o auala o lo'o i ai nei o le galulue fa'atasi i totonu o atunu'u e fa.I le aluga o tausaga, ua latou faʻamautuina sootaga malolosi i vaega eseese, e aofia ai le faʻamalosia tulafono, fefaʻasoaaʻi atamai, ma le puleaina o tuaoi.O lenei mea na tupu na faʻamalosia atili ai le tautinoga e faʻalolotoina nei sootaga ma suʻesuʻe auala fou e tetee atu ai solitulafono faʻavaomalo.

A'o fa'aauau pea ona feagai le itulagi ma lu'itau fa'atupula'ia i le tulaga o le saogalemu lautele, o taumafaiga fa'atasi fa'apenei e fai ma fa'ailoga o le fa'amoemoe.E ala i le galulue faʻatasi ma tuʻufaʻatasia punaoa, e auina atu e atunuu o loʻo auai se feʻau mamana: o gaioiga solitulafono o le a le faʻatagaina, ma o le saogalemu o latou tagatanuu o loʻo tumau pea le faamuamua.
I masina a sau, o le a fuafua lelei ma faʻataunuʻuina le gaioiga faʻatasi.O le a aofia ai le tele o fefa'asoaa'iga o le atamai, su'esu'ega i tua'oi, ma a'oa'oga fa'atasi.O le sini autu o le talepeina o fesoʻotaʻiga solitulafono o loʻo faia i taaloga taufaasese, fefaʻatauaʻiga o tagata, faoa faamalosi, ma le taofia faasolitulafono, aʻo puipuia i le taimi e tasi o nuʻu vaivai mai le paʻu atu i nei solitulafono.

dtrgf (1)

O taumafaiga felagolagomai a Saina, Taialani, Myanmar, ma Laos ua fai ma faataitaiga mo atunuu i le salafa o le kelope, ua faaalia ai le taua o faiga faapaaga faava o malo i le tetee atu i solitulafono i atunuu eseese.O la latou tautinoga faʻatasi ma le vaʻaiga fefaʻasoaaʻi o le a le masalomia le saunia o le auala mo se lumanaʻi saogalemu ma manuia mo le itulagi atoa.

Matou te fa'agasoloogaumu faaosomaogaumu simagaosi oloa.Matou te tuʻuina atu tulaga maualugafai kukama le auaunaga. Matou te fiafia i se igoa lelei i totonuogaumu eletiseli'o.


Taimi meli: Aukuso-22-2023